dilluns, 29 de setembre del 2014

Funcions de les imatges


Aquesta imatge correspon a la funció poètica o estètica, ja que, esta orientada al missatge i ens vol dir o transmetre que cada dia estem mes enganxats a la televisió, i que aquest mitjà ens té absorbits amb tanta informació que interessa, tant manipulada com la que no. Veiem que en la imatge només es veu una televisió i un senyor en un sofà que no donen més importància a un o a l’altre ja que ocupen el mateix espai dintre de la imatge on es veu com si estigues volant i la imatge d’un comandament de fons, com dient que la televisió ens té embovats  amb tota la informació que transmetran.

Aquesta imatge correspon a la funció suggestiva, ja que, esta orientada a convèncer a les persones del producte publicat o anunciat que si que funciona i per que el comprin. Dins la imatge podem observar que de la dóna només es veu una part de la cara i posen un text per voler convèncer a la gent que si que funciona i que fa un efecte immediat.

Aquesta imatge correspon a la funció emotiva o expressiva, ja que, esta orientada cap al fotògraf i ens vol transmetre o expressar un sentiment de tristesa i ens indica el que pot fer el maltracta a la dona o la violència de gènere. El fotògraf amb aquesta imatge ens vol ensenyar que vivim en un món on avui dia el maltracta a la dona o la violència de gènere esta molt vist i a vegades quan veiem algun cas d’aquests ja no sentim res perquè estem acostumats a veure molts casos al dia.

  

Aquest imatge correspon a la funció informativa, ja que, esta orientada al context i vol indicar que en el lloc on esta posat aquest cartell no esta prohibit fumar. Dintre de la fotografia podem veure que hi ha un cigarret dibuixat i a sobre d’ell un icona que ens vol indicar prohibit i avall del dibuix en gran, perquè les persones ho vegin i es fixin, prohibit fumar. Utilitzen els colors vermell (perquè és el color que tenim com alguna cosa prohibida), el negre (perquè destaqui el text) i el blanc (de fons perquè el dibuix faci contrast). És una imatge monosèmica perquè significa el mateix per a tothom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada